Daily Archives: 19.10.2016

Společnosti Amazon (prostřednictvím Amazon Web Services; AWS) a VMware uzavřely smlouvu o strategické alianci, díky níž může VMware nabízet svoje řešení pro softwarově definovaná datová centra přes veřejný cloud AWS. Důvodem nebývalé spolupráce je nejspíše snaha vyrovnat se s konkurencí Microsoftu, který se již brzy chystá uvést platformu Azure Stack.

Netgear oznámila rozšíření své technické podpory pro zákazníky v České republice. K novinkám patří dedikované webové stránky pro pokládání otázek týkajících se produktů výrobce síťových zařízení.

Firma iiyama uvádí na trhu tenký monitor Prolite XUB2492HSU-B1, který je vybaven 24palcovým displejem s Full HD rozlišením a IPS technologií. Novinka nabízí dobu odezvy 5 ms a standardní vstupy VGA, DisplayPort a HDMI.

Firma Fujitsu přidává do svého portfolia novou sérii flashových úložišť s názvem Eternus AF, do níž v současné době patří základní model AF 250 a nadstandardní AF 650. Zatímco první z modelů disponuje 64 GB systémové paměti a 24 SSD disky, je druhý vybaven až 256 GB systémové paměti a 96 SSD disky.

Společnost Sophos uvedla nové softwarové řešení ochrany koncových bodů Intercept X, které podle výrobce dokáže chránit proti zero-day hrozbám a dokonce zvládá i zachycování ransomwaru. Sophos Intercept X mohou uživatelé používat současně s dosavadním řešením pro ochranu koncových bodů.

Společnost Lenovo se již druhý rok v řadě nachází v populárním žebříčku Interbrands Best Global Brands (2016), který zahrnuje sto nejlepších značek světa.

K následující velké aktualizaci operačního systému Windows 10 od Microsoftu dojde nejspíše v březnu 2017. Naznačuje to prozrazení informace o verzi 1703 (tedy 2017/03) v programu Insider.

Lenovo představuje nové SAN úložiště určené pro segment malých a středních firem (SMB). Jde o model Lenovo S2200, který je vybaven 24 pozicemi pro pevné disky, přičemž tento počet lze škálovat až na čtyřnásobek.

VAD distributor Entec Solutions, dceřiná firma SWS, přidává na základě nového kontraktu do svého portfolia komplexní produktová řešení od společnosti Fujitsu Technology Solutions. Současně s firmou Entec se oficiálním distributorem Fujitsu stal i DNS, který svou novou nabídku zveřejnil již dříve.

Společnost Veeam Software publikovala své hospodářské výsledky za letošní třetí čtvrtletí, které signalizují meziroční růst tržeb o 31 procent. Nové licence v segmentu enterprise pak rostly dokonce o 49 %.