Daily Archives: 9.10.2016

V hotelu Holiday Inn v Bratislavě se 25. října (októbra) uskuteční odborná konference Bezpečnosť a dostupnosť dát. Účastníci mohou navštívit například prezentaci Esetu o hrozbách ransomwaru či přednášku o správě a auditu privilegovaných účtů od Davida Matějů z CA Technologies. Akci pořádá Exponet.

Nadpoloviční většina amerických spotřebitelů už začíná vyhledávat zboží na stránkách Amazonu (případně v jeho mobilní aplikaci). Amazon tak v tomto ohledu předstihuje Wal-Mart či internetové vyhledávače včetně Googlu. Vyplývá to z průzkumu společnosti BloomReach Inc.

Do žebříčku Deloitte Technology Fast 50, který každoročně nabízí přehled nejrychleji rostoucích technologických společností ve střední Evropě, se v jeho aktuální verzi přihlásilo 25 firem ze Slovenska.

Slovenská aplikace Hopin Taxi měla ke 30. 9. meziročně 40% nárůst objednávek. Aplikaci si stáhlo přes 250 tisíc uživatelů Android a iOS a počet aktivních uživatelů se vyšplhal na 150 tisíc.

Výdaje na výzkum a vývoj na Slovensku dosáhly v roce 2015 hodnoty 1,19 procenta hrubého domácího produktu (HDP). O rok dříve to přitom bylo jen 0,89 %. Data pocházejí ze Správy o stave výskumu a vývoja v Slovenskej republike.

Asus přináší na slovenský trh svoji novinku, smartphone ZenFone 3. Jde o model s 5,5palcovým Full HD displejem, čipsetem Snapdragon 625 a cenou 369 eur.

Operátor Slovanet začal nabízet připojení k internetu společně s TV službou a voláním bez vázanosti na 24 měsíců. Nové programy přitom mají mít stejné ceny jako ty dosavadní, vázané.

Lenovo přichází na slovenský trh s modulárním smartphonem Moto Z, který vznikl na základech bývalé Motoroly. Cena novinky zde byla stanovena na 699 eur.