Daily Archives: 7.10.2016

Apple je už čtvrtý rok za sebou nejhodnotnější značkou světa. V aktuálním žebříčku se jeho valuace odhaduje na 178,1 miliardy USD, což je o 5 procent více než loni. Druhý je Google hodnocený na 133,2 miliardy s růstem o 11 procent meziročně.

Fujitsu prý uvažuje o prodeji své počítačové divize. A podle dostupných informací je žhavým kandidátem na potenciálního kupce čínské Lenovo. Počítačový byznys Fujitsu byl letos v únoru oddělen do samostatné firmy.

Společnost Net Applications zveřejnila své statistiky, podle nichž operační systém Windows 10 od Microsoftu ztratil část svého podílu na trhu. Zatímco loni v září jej využívalo 23 % lidí, letos už to bylo 22,5 %.

Akvizice internetové společnosti Yahoo americkým operátorem Verizon se podle informací deníku New York Post začíná komplikovat. Verizon údajně jedná o slevě ze 4,8 na 3,8 miliardy dolarů. Důvodem jsou skandály Yahoo, které nedávno vyšly najevo, hlavně únik osobních údajů 500 milionů uživatelů z roku 2014 i sledování veškeré příchozí pošty uživatelů služby Yahoo Mail pro účely amerických tajných služeb. Společnost podle agentury Reuters plnila firma požadavky neveřejného vládního nařízení (otázkou je, zda něco jako neveřejné vládní nařízení má v demokratickém zřízení místo).