Daily Archives: 16.2.2015

Když je řeč o digitálním byznysu a změnách či transformacích, které přináší do řady odvětví, je zajímavé hledat příklady společností, které transformaci nezvládly a proti nim stavět ty, které se s ní vyrovnaly či vyrovnávají. Některá odvětví přitom prochází „digitální“ transformací již podruhé během desetiletí – například fotografický průmysl, který si svou první (čistě technologickou) digitalizací prošel před deseti lety s nástupem digitálních fotoaparátů a nyní čelí druhé transformační vlně: Prudký rozvoj fotografických možností chytrých telefonů činí...

Microsoft si na patentovém úřadě zaregistroval ochrannou známku Windows 365. Podle analytiků by to mohlo znamenat začátek nabídky platformy Windows formou předplatného, podobně jako tomu je již nyní u kancelářského balíku Office.

Firma Cisco Systems v posledním čtvrtletí 2014 rostla meziročně v tržbách o 7 % na konečnou hodnotu 11,9 miliardy dolarů. Zisk se zvýšil dokonce o 71 %, a to na 2,4 miliardy dolarů.

Český telekomunikační úřad nařídil operátorovi Air Telecom zaplatit pokutu 120 tisíc korun za klamavé obchodní praktiky, které jeho obchodní zástupci směrem ke spotřebitelům měli využívat v roce 2013.

Country managerem VMwaru pro Českou republiku a Slovensko byl jmenován Vladimír Střálka. Dosavadní account manager pro korporátní klienty na pozici vystřídal Michala Stachníka, který z VMware po osmi letech odchází.

Analýza společnosti Gartner poukazuje na očekávaný nárůst objemu přenesených dat v mobilních sítích v letošním roce, a to konkrétně o 59 %. V roce 2018 už má 60 % datových přenosů z mobilních zařízení „mít na svědomí“ video. Datové a zejména sdílené datové tarify budou hrát v nabídkách operátorů v budoucnu stále významnější roli.