Daily Archives: 19.1.2015

Infrastruktura “webových rozměrů” (Web-Scale IT) patří mezi témata, která tradičně oslovují jen ty největší IT organizace. Oč exotičtější je pohled na budování infrastruktury optikou společností, jako jsou Google, Amazon či Facebook, o to zajímavější mohou být přínosy, které může mít nahrazení tradičních OEM prvků komoditním hardware kombinovaným s open source softwarovými platformami – například v oblasti datových úložišť. V případě storage navíc není důvod, aby se o filozofii a principy “web-scale” nezajímaly i menší...

Ryszard Schwarz, který téměř tři a půl roku vykonával funkci CIO v Allianz, v této pozici skončil. Aktuálně hledá nové příležitosti.

Divize Enterprise Services společnosti HP podepsala v prosinci pětiletou smlouvu na dodávku ICT služeb se společností Škoda Auto.

Obrat firmy Alza.cz vzrostl v roce 2014 o 26 % na 11,5 miliardy korun. Společnost pak za celý rok vyřídila 4,8 milionu objednávek (3 miliony v roce 2013). Nad 10 miliard korun tržeb by se mohl dostat i konkurenční Mall.cz. V předvánočním období navíc čeští zákazníci utratili v e-shopech o 21 procent více než v roce 2013. Vyplývá to ze statistik Acomware.

Soud v Kalifornii zakázal prodej řadičů čipů od kanadské Diablo Technologies, a to kvůli údajnému porušení patentů ze strany této společnosti. Zákaz ovlivní prodeje serverových SSD firmy SanDisk, dopady bude mít také na IBM, Huawei, Lenovo či Supermicro.

TP-Link uvedl chytrý přepínač TL-SG2210P, který je vybaven osmi gigabitovými porty disponujícími technologií Power-over-Ethernet či dvěma kombinovanými sloty SFP pro přenos hlasových, datových a videoslužeb.

Hned 80 ocenění za inovace si z letošního veletrhu CES v Las Vegas odnesl jihokorejský Samsung. Přitom v loňském roce získal na stejné akci „jen“ 76 ocenění.

Podle Gartneru dosáhne meziroční růst celosvětového trhu IT jako celku v roce 2015 hodnoty jen 2,4 %. Důvodem změny prognózy z původních 3,9 % je posilující dolar.