Daily Archives: 12.1.2015

Veletrh CES podle očekávání ovládl zprávy v oblasti technologických novinek. V záplavě nových chytrých telefonů, tabletů, chytrých hodinek, korporátních i uživatelských notebooků a dalších novinek z oblastí audia, videa, automobilové „zábavy“ nebo resuscitace značek, jako je Palm (přístroje pod touto značkou chce vyrábět čínská TCL Communications), lze některé drobnější novinky přehlédnout. Jednou z nich je i „chytrá náplast“ společnosti Blue Spark Technologies, která funguje jako bezdrátový teploměr soustavně monitorující teplotu těla – naměřené údaje jsou...

Šéf ICT a logistiky Agentury pro evropský GNSS Miroslav Slezák skončil ve své pozici ke 31. prosinci. Od počátku ledna pracuje v jiném evropském úřadě, nicméně nepodařilo se nám dohledat, kde přesně a na jaké pozici.

Ministerstvo zemědělství vypsalo koncem roku tendr na dodávku IT služeb v hodnotě 80 milionů korun. Zakázka se týká centrálního komunikačního a procesního systému.

Výukové notebooky a tablety od nizozemské společnosti Skool začala distribuovat firma Ingram Micro. Produkty jsou určeny především pro vytvoření interaktivní třídy.

Evropská unie zavádí maximální výši poplatku za platby kartou v obchodech, což by prý v konečném důsledku mělo mít pozitivní dopad na ceny.

Firma IFS byla zařazena v magickém kvadrantu společnosti Gartner jako tzv. lídr v oblasti ERP, a to zejména díky svému produktu IFS Aplikace 8.

Gartner publikoval své analýzy trhu s tablety, podle nichž by se letos mělo celosvětově prodat 233 milionů kusů těchto zařízení, čímž by v segmentu došlo k osmiprocentnímu růstu oproti roku 2014. Propad růstu trhu s tablety v loňském roce byl podle analytiků Gartneru „alarmující“, připsat se dá mimo jiné delším životním cyklem tabletů.