Daily Archives: 5.1.2015

O digitální domácnosti coby obrovské obchodní a technologické příležitosti se hovoří již přes deset let. Pokusy s ukázkovými „připojenými“ domácnostmi včetně nejrůznějších pilotních projektů a ukázkových domů či bytů v minulosti představila řada významných hráčů na poli IT, spotřební elektroniky či cloudu – kromě řady dalších například Intel, HP, Google nebo Microsoft. Přesto je penetrace chytrých a připojených spotřebičů (do dané kategorie pochopitelně patří systémy a přístroje pro řízení různých funkcí domácnosti a nikoliv...

Společnost Dell získala lepší ohodnocení ze strany ratingové agentury Fitch. Původní známka BB- byla změněna na BB, přičemž výhled ratingu, dosud stabilní, byl změněn na pozitivní.

První den roku 2015 vyhlásilo MPSV poslední z celkově čtyř tendrů na dodávku informačního systému. Odhadovaná hodnota zakázky činí 289 milionů korun bez daně a jejím předmětem je provozní integrační prostředí.

Společnosti Visa a MasterCard ukončují svou činnost na Krymu poté, co vláda USA vydala sankce zakazující podnikání firmám registrovaným ve Spojených státech na tomto poloostrově.

Dva Američané podali žalobu na společnost Apple. Její operační systém iOS 8 je údajně příliš náročný na paměť iPhonů a iPadů, a uživatelé se tak pro chod svých aplikací dočkají mnohem menší paměti, respektive výkonu, než je společností inzerováno.

Microsoft opustil další vysoce postavený manažer. Boyd Multerer, dosavadní ředitel vývoje divize Xbox, oznámil své rozhodnutí skončit na sociální síti Twitter. Zároveň dodal, že by rád dělal „něco nového“.

Samsung představil 34palcový zakřivený monitor s ultraširokoúhlým rozlišením 3 440 × 1 440 pixelů. Model SE790C umí například zobrazovat vedle sebe obsah ze dvou zařízení najednou.

Studie společností Accenture a Efma doporučuje bankám, aby si především v oblasti komunikace a budování vztahů s klienty vzaly příklad z předních firem nebankovního sektoru. Při budování důvěryhodné značky je navíc stále významnější role sociálních sítí.

Ruská hackerská skupina Anunak stihla od finančních institucí, převážně ruských bank, ukrást více než miliardu rublů, většinu z toho ve druhé polovině uplynulého roku. Skupina napadla již více než padesát bankovních institucí a pět platebních systémů.