Monthly Archives: Leden 2015

Produktový a marketingový ředitel firmy EMC Jeremy Burton odmítl spekulace o možném rozdělení společnosti na více organizací. Hovořilo se především o oddělení firmy VMware či značky Pivotal nebo bezpečnostní divize RSA.

Ministerstvo průmyslu a obchodu se do března chystá dokončit tzv. Národní plán rozvoje sítí nové generace. Tyto sítě mají být vytvořeny z veřejných prostředků z fondů Evropské unie. Výstavba vysokorychlostní infrastruktury měla být původně financována z výnosu aukce kmitočtů pro síť LTE.

Distributor Arrow ECS začal od ledna nabízet ve svém portfoliu produkty značek SAS a Aruba Networks. Zatímco první z těchto společností vyvíjí analytický software, druhý poskytuje řešení v oblasti WLAN.

Google se zatím nechystá rozšiřovat dosah „práva být zapomenut“ mimo země EU. Odkazy vymazané z vyhledávání proto například v globální verzi vyhledávače zůstávají a lze se k nim dostat z mimoevropských IP.

Společnost Logitech jmenovala na pozici key account managera pro Českou republiku Tomáše Kudweise, dosavadního obchodního a marketingového manažera Mio Technology. Ještě předtím pracoval Kudweis například jako marketingový manažer v BenQ Austria.

Firma IDG Connect udělala pro společnost Oracle průzkum, podle nějž v současné době využívá soukromý cloud asi 60 % firem, přičemž do roku 2017 by to mohlo být 82 %. U soukromých cloudů je pak podle respondentů nejdůležitější SaaS (68 %) následovaná DbaaS (61 %) a PaaS (57 %).

Společnost Kaspersky Lab přidala svůj komentář k plánovanému ukládání otisků prstů uživatelů zařízení od společnosti Apple na cloudu. Podle analytiků firmy je mezi vzdáleným ukládáním hesel a biometrických údajů jeden podstatný rozdíl – klasické heslo se dá kdykoliv libovolně změnit (což se například u otisků prstů říci nedá). Kaspersky Lab svůj komentář doplňuje tvrzením, že nic jako stoprocentní ochrana neexistuje.