Daily Archives: 15.12.2014

Nová mapa pokrytí vysokorychlostním mobilním internetem, kterou na svých stránkách zprovoznil ČTÚ, vyvolala menší bouři ve sklenici vody. Při srovnání pokrytí zejména některými kmitočtovými pásmy LTE totiž byla mapa u několika operátorů o poznání méně zaplněna, než jak to na svých vlastních stránkách uvádějí T-Mobile či O2 (u Vodafonu byly rozdíly také, nicméně výrazně menší). Nakonec se ukázalo, že odlišnosti nejsou spiknutím operátorů (či proti nim), ale prostým důsledkem toho, že ČTÚ do své...

Český telekomunikační úřad zveřejnil na webu přesnou mapu pokrytí České republiky rychlou mobilní sítí LTE. Rozdíly v tom, jak mapa zobrazuje pokrytí (zejména u T-Mobilu a O2), jsou patrně způsobeny tím, že operátoři do svých map zanášejí i LTE pokrytí, které běží v testovacím provozu.

Konica Minolta, v reakci na živnostenským zákonem nově stanovenou povinnost úřadů digitalizovat dokumenty, pomůže živnostenským úřadům díky své komplexní službě pro digitalizaci v segmentu veřejné správy.

Na pozici account & business development manager v divizi nových médií poradenské společnosti LCG nastupuje Eldar Vagabov. Dříve pracoval na vedoucích pozicích v různých developerských společnostech.

Společnost CCV Informační systémy představila v centru České národní banky produkt ORION Instantní platba, který nabízí možnost okamžitého získání finančních prostředků z pozdě zaplacených faktur pomocí systému investiční aukce.

Logistické řešení pro společnost Toyota Motor Manufacturing ve Velké Británii, na němž se podílely společnosti Yusen Logistics a truconneXion, získalo prestižní ocenění Automotive Supply Chain Global Award 2014.

Společnost Gartner publikovala své predikce týkající se oblasti spotřební elektroniky. Podle nich bude například do roku 2018 prodáno 25 milionů displejů připevnitelných na hlavu uživatele (HMD), do roku 2016 budou součástí 40 procent prodaných smartphonů biometrické senzory a v roce 2017 nebude mít třetina spotřebitelů na rozvojových trzích žádné zkušenosti se zařízením s Windows – k internetu se budou připojovat jiným způsobem.