Daily Archives: 1.12.2014

Vzdát se ve jménu bezpečnosti pohodlí klasických způsobů elektronické komunikace – počínaje SMS přes e-mail až po výměnu souborů, ať už v podobě jeho příloh nebo prostřednictvím on-line úložišť – to je návrh, na který by většina uživatelů nejspíš nepřistoupila. A pokud ano, je pravděpodobné, že by vše stejně tak či onak obcházeli. Jednou z možných cest je doplnit prostě ony tradiční formy komunikace o dostatečně silnou vrstvu šifrování. Řada velkých podniků a organizací...

Ministerstvo vnitra se do konce roku chystá dokončit zakázku na centralizovaně nakupované informační systémy, které jsou zaměřeny na licence od Microsoftu. Hodnota zakázky na čtyři roky je odhadována na 4,6 miliardy korun.

Firmy IBM a Ericsson spolupracují na výzkumu a vývoji v oblasti designu antén pro 5G sítě. Účelem nově vyvíjených sítí je samozřejmě především navýšení rychlostí při přenosu dat.

Tržby HP klesly ve třetím čtvrtletí (což je mimo jiné poslední kvartál fiskálního roku společnosti) o 2 procenta, na 28,4 miliardy dolarů. Zisk se pak propadl o 6 procent. Firma bude v nejbližší době rozdělena na dvě.

Evropský parlament hlasoval o případné možnosti oddělení vyhledávače Google od ostatních služeb společnosti. Podle některých poslanců totiž americký gigant zneužívá své dominantní postavení na trhu. Parlament nakonec vydal rezoluci pro Evropskou komisi, aby na Google tlačila. Usnesení nicméně není v praxi vymahatelné.

Ředitelem operací (COO) FNUSA ICRC (Mezinárodního klinického výzkumného centra Fakultní nemocnice u sv. Anny Brno) se stal Pavel Drozdek, šéf IT společnosti Advanced World Transport.

Cisco uvádí cloudovou aplikaci Project Squared, která je určena pro komunikaci v podnicích – chatování s kolegy, vzdálený přístup ke konferencím či sdílení pracovních dokumentů. Aplikace je bezplatná.

Titulem nejlepšího resellera retailových produktů společnosti Kaspersky Lab v regionu stření a východní Evropy byla oceněna Alza.cz. Nejlepším distributorem celkově se v daném regionu stala AT Computers.

Podle průzkumu Cisco Connected World Technology Report je chytrý telefon první věcí, po níž hned po probuzení sáhne více než polovina příslušníků mladé generace Y. Lidé náležející do generace X pak po telefonu sáhnou ve 38 procentech případů. Perličkou je pak například fakt, že 70 procent respondentů z Japonska by se raději na měsíc vzdalo sexu než svého smartphonu. Na druhou stranu, pokud by si uživatelé měli vybrat pouze jedno zařízení pro práci i osobní využití, sáhli by ve většině případů po notebooku.