Daily Archives: 18.11.2014

Pojem „Digitální byznys“ se postupně stává jedním z nejnadužívanějších v IT. Od analytiků jej převzali velcí dodavatelé a pomalu ale jistě se dostává i do mainstreamových médií. Přestože, nebo snad právě proto, že rychle míří na pomyslný vrchol hype křivky, byl digitální byznys také hlavním tématem Gartner Symposium ITxpo, jehož evropský běh se odehrál minulý týden v Barceloně. Když se před několika lety stal nejnadužívanějším termínem cloud (ostatně tuto pozici si stále drží), bylo často nejtěžší jasně definovat,...

Vodafone ztratil ve třetím čtvrtletí meziročně 75 tisíc zákazníků – počet klientů operátora se v září ustálil na hodnotě 3,226 milionu. Nejvíce jich ztratil operátor v loňském roce a první polovině letošního roku.

Společnost OKsystem dodala do TS Plzeň (dříve Škoda Těžké strojírenství) software OKbase, v němž bude vedena agenda personalistiky a mezd (včetně systemizace, hodnocení a vzdělávání) pro 260 zaměstnanců.

Společnost O2 Česká republika oznámila, že jí ve třetím kvartále poklesly konsolidované výnosy o 7 procent na 33,1 miliardy korun. Meziročně se snížil i počet mobilních zákazníků, a to o 0,4 procenta, naopak na Slovensku počet klientů vzrostl, celkem o 11 procent.

Prezident USA Barack Obama se vyslovil pro podporu síťové neutrality a s tím související přísnější regulace poskytovatelů internetového připojení, kteří by si tak nově nemohli nechat platit od e-shopů či streamovacích služeb za (například rychlostní) zvýhodňování. Americká legislativa by tak těmto subjektům mohla zakazovat třeba výběrové zpomalování či blokování. Někteří poskytovatelé se však sešněrovávání pravidel chtějí bránit u soudu.

Marketingovým manažerem divize eBusiness ve společnosti CCV Informační systémy se stal Ladislav Chovítek, který na této pozici nahradí Václava Kameníčka, jenž byl jmenován ředitelem divize inovace a mobilní řešení. Chovítek ve své dosavadní kariéře sbíral zkušenosti v různých firmách na různých postech právě v oblasti marketingu.

Společnost Nvidia se chystá spustit novou cloudovou herní službu GRID, jež má být přímou konkurencí Sony PlayStation Now. Má být k dispozici pro uživatele tabletů a kompaktních herních konzolí Shield, a evidentně tak má podpořit prodej těchto zařízení.

Podle výzkumu Asociace pro elektronickou komerci (APEK) obyvatelé střední Evropy v roce 2013 utratili v elektronických obchodech částku 93,3 miliardy eur. Na tomto čísle má více než dvoutřetinový podíl Německo; čeští spotřebitelé si z pomyslného koláče ukrojili 2,25 procenta.