Daily Archives: 27.10.2014

Digitální stopy a jejich analýza patří mezi oblíbené “vychytávky” snad všech kriminálních seriálů posledních pěti či deseti let. Víte ale, co lze skutečně zjistit z mobilního telefonu nalezeného na místě činu? A především, co to znamená ve vztahu k telefonům vašich zaměstnanců, které se dostanou, ať už nešťastnou náhodou či záměrně, do nepovolaných rukou? I na takové otázky odpovídal letošní ročník mezinárodní konference LawTECH, která proběhla počátkem minulého týdne v Praze. Přečíst data – včetně...

IDC vydalo zprávu o vývoji trhu PC v regionu EMEA ve 3. čtvrtletí. Vyplývá z ní že prodeje rostly zejména v západní Evropě a to o 22,7 %, zatímco východ Evropy poklesl zejména díky situaci na Ukrajině a dopadu na Rusko o 9 % a oblast Středního východu a Afriky mírně rostla o 2,1 %. Celkově tak region rostl o 10,4%, přičemž růst „táhly“ hlavně přenosná PC (+13,5 % a netbooky +5,2 %). První pozici si lehce upevnilo HP (22 %), následované Lenovem (19 % meziroční nárůst bezmála o polovinu) a Acerem (12 %), který také meziročně výrazně rostl. Mírně posílili i 4. Dell a 5. Asus, zatímco ztráceli zejména „ostatní“ výrobci.

Firma Infinity implementovala v pardubické společnosti ERA bezdrátové spojení vzdálených pracovišť prostřednictvím technologie AirFiber.

Ondřej Tomek zainvestoval do poskytovatele e-shopových řešení Shoptet, u nějž koupil téměř 70procentní podíl. Odhadovaná celková hodnota společnosti přitom činí zhruba tři miliony amerických dolarů.

Český telekomunikační úřad varoval před tím, že aktuálně projednávaná novela zákona o elektronických komunikacích oslabí pozici zákazníků mobilních operátorů vůči těmto operátorům. Kromě toho je novela údajně v rozporu s evropskými směrnicemi. Českou republiku už kvůli novele začala vyšetřovat Evropská komise.

Finančním ředitelem Českých Radiokomunikací byl jmenován Vít Vážan, dosavadní finanční a kratší dobu také výkonný ředitel skupiny Nova (CET 21).

Společnost Master Internet vyhlásila v rámci svého inkubátoru soutěž pro tvůrce aplikací. Výherce získá pět milionů korun na vývoj a podporu své aplikace. Tvůrce aplikace, která získá titul „nejinovativnější“, pak dostane sto tisíc korun v hotovosti.

Společnost Huawei vydala zprávu o svém globálním indexu konektivity (GCI – Global Connectivity Index), který hodnotí konkurenceschopnost a schopnosti inovací jednotlivých států prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. Podle zprávy je na prvním místě v GCI Německo následované USA, Velkou Británií, Chile a Japonskem.