Monthly Archives: Srpen 2014

Mnichov, třetí největší německé město, měl být modelovým příkladem toho, že s open source to ve veřejné správě jde a jedná se o krok správným směrem. Jenže nyní, necelý rok poté co byla desetiletá (sic) migrace z Windows na Linux prohlášena za dokončenou, oznámila nová koalice na tamní radnici, že zadává studii, která by měla zhodnotit strategii rozvoje IT, včetně otázky, zda by se na patnáct tisíc počítačů a jejich uživatelů nemělo vrátit zpět...

Nového vlastníka – Czech Media Investments má vydavatelství a provozovatel call center Business Média (vydává například tituly Technický týdeník, Stavba, Bydlení). Společnost Czech Media Investments založila skupina dosavadních manažerů Business Média.

Významnou on-line akvizicí se stal prodej serverů Lunchtime.cz a Obedovat.sk (celková měsíční návštěvnost 1,6 milionu) indické společnosti Zomato. Ta za oba servery zaplatila slovenským vlastníkům Creative Web 2,44 milionu eur (cca 66 milionů korun). Creative Web koupila lunchtime.cz v roce 2012 za 8,5 milionu Kč. O transakci informoval server Lupa.cz.

Huawei uzavřelo partnerství se společností FanPlay, která poskytuje digitální obsah a aplikace. Partnerství je zaměřeno na provozovatele fotbalových stadionů v Evropě a poskytování nových typů služeb jejich návštěvníkům.

Na pozici šéfa ICT oddělení ministerstva zemědělství skončil po roce Viktor Janáček, který ještě předtím působil jako nezávislý poradce a konzultant.

Toshiba představila nové notebooky řady Satellite S, model S50 s úhlopříčkou 15,6 palce a model S70, jehož displej disponuje úhlopříčkou 17,3 palce. Oba typy se vyznačují kartáčovaným kovovým povrchem a jednodílným horním krytem.

Výrobce tiskáren a multifunkčních zařízení Kyocera získal pro více než padesát svých produktů řady Ecosys a TASKalfa certifikaci RAL UZ 171 Modrý anděl (Blue Angel). Tuto ekologickou certifikaci vydává německá federální agentura pro životní prostředí.

Intel uskutečnil mezi uživateli v České republice lokální průzkum ohledně bezpečnosti. Podle něj se sice Češi obávají rostoucí vlny kybernetických útoků, na druhou stranu na ni nejsou příliš připraveni. Například jen polovina mobilních zařízení – tedy smartphonů a tabletů – je chráněna antivirovými programy.

Společnost Kaspersky Lab dala zdarma k dispozici mobilní aplikaci Fake ID Scanner, která dokáže v mobilních zařízeních s OS Android odhalit nebezpečné aplikace a zranitelnosti.