Daily Archives: 14.7.2014

S příchodem privátních cloudů, virtualizace, veřejných cloudových aplikačních služeb či služeb platformních se zdá, že udržet si v nových „softwarově definovaných“ prostředích přehled bude stále těžší.  Proto nám pohled, který v minulém týdnu na pražském semináři nabídl viceprezident Gartneru Yefim V. Natis, přišel velmi osvěžující. Najednou to vše dávalo smysl. Natis připomněl, že aplikační architektura se od sedmdesátých let vyvíjela tak, že postupně oddělovala základní funkce – na počátku byly monolitické aplikace zahrnující uživatelské rozhraní,...

Přísnější pravidla pro mobilní zařízení přinášená na palubu letadel zveřejnila americká TSA. Podle nich je možné vzít na palubu letadla jen zařízení u kterého je možné ověřit provozuschopnost – cestující by tak měli pamatovat aby všechna jejich přenosná zařízení byla při nástupu do letadla dostatečně nabitá. V nedávné době byly na druhou stranu celosvětově „uvolněny“ předpisy ohledně používání menších mobilních zařízení během startu a přistání.

Virtuálního operátora Gorila, který vznikl počátkem letošního roku s podporou investiční společnosti Unimex Group, kupuje O2. Gorila, jež cílí především na mladé zákazníky (za pouhé tři měsíce jich získala na 50 tisíc), bude začleněna do produktové nabídky O2.

Unicorn Systems bude díky svému vítězství ve výběrovém řízení implementovat řešení pro mezinárodní B2B e-commerce, postavené na platformě SAP hybris u českého výrobce zemědělských pneumatik Mitas.

Společnost CZC.cz zveřejnila své průběžné finanční výsledky za letošní rok. Za první pololetí dosáhl český prodejce PC a elektroniky meziročního růstu tržeb o 49 procent. Jde o nejvyšší růst v období leden až červen za poslední čtyři roky.

Prezidentem společnosti Acer pro region EMEA, zahrnující Evropu, Střední východ a Afriku, se stal Luca Rossi. Nahrazuje Olivera Ahrense, jenž se přesunul na pozici prezidenta pro region Pan-Asia Pacific. Předsedou Aceru se stal George Huang, čestným předsedou pak Stan Shih.

Nová technická školení a certifikační programy pro partnery a koncové uživatele s možností získat certifikát VMCE (Veeam Certified Engineers) nabízí společnost Veeam.

Čeští zákazníci mění podle průzkumu portálu Heureka.cz své návyky v oblasti platebních metod. Dobírka je sice stále nejpopulárnější, klesla ale na 39 % (ze 45 % před rokem), klesá také obliba bankovních převodů a naopak stoupá procento plateb při osobních odběrech (z 27 % na 29 %) a procento plateb kartou (ze 7 % na 9 %). Na Paypal připadá jedno procento transakcí.