Daily Archives: 19.5.2014

trh

Pozn.: u jednotlivých výsečí jsou pro příslušný segment BPO uvedena tato data (vždy v procentech): podíl na celkovém trhu BPO – růst tradičního BPO v rámci daného segmentu / růst BPaaS v rámci daného segmentu. Růstem se rozumí prognóza průměrného tempa růstu v období 2012–2017 (parametr CAGR). Globální data.

Zdroj: Gartner, květen 2014.

(Petr Blažek)

Existuje-li vlastnost, která se v současné době cení nejen v IT, pak je to schopnost rozeznat dočasný povyk a přechodné trendy od těch trvalých, které budou hrát roli nejen příští nebo přespříští rok, ale také za pět či deset let. Jednou z oblastí, kde dochází k dramatickým změnám, jsou i pozice, které v dnešních organizacích strategicky spolurozhodují o IT. Mezi ty, kdo se o to tradičně snaží, patří pochopitelně analytici, což potvrdila i úvodní...

Firmy Microsoft a Software602 se na českém trhu staly partnery. Společně se chystají vyvíjet řešení pro veřejnou správu a další oblasti. Microsoft v rámci spolupráce poskytne svá vlastní řešení Microsoft Azure a Office 365, Software602 pak nástroje Long-Term Docs a platformu FormApps Mobile.

Společnosti Telefónica v České republice v letošním prvním čtvrtletí poklesly výnosy, a to o 9,6 procenta meziročně. Hodnota konsolidovaných výnosů firmy od ledna do března činil 10,76 miliardy korun. Provozní zisk pak dosáhl hodnoty 3,45 miliardy korun, což znamená meziroční pokles o 15,9 procenta.

V americkém státě Minnesota bude od července příštího roku povinná implementace dálkových vypínačů, tzv. kill switch, do všech smartphonů a tabletů. Legislativa souvisí s častými krádežemi mobilních zařízení a únikem dat z nich.

Společnost E Linkx založila novou divizi pro strategická řešení. Šéfem nové divize systémového integrátora se stal Roman Kamarýt, člen ICT Unie a dosavadní business developer pro e-government společnosti Datasys.

Firma Asseco Solutions představila moderní řešení Spisové služby Helios mObec, mobilní aplikaci, která umožňuje práci a transakce s dokumenty na mobilních zařízeních.

Apple zveřejnil údaje o tom, k jakým informacím se ve vašem zamknutém iPhonu může dostat, pokud k tomu získá (americké) vládní nařízení. Mezi „vydolovatelné“ informace patří i textové zprávy, kontakty, historie volání, zvukové nahrávky, fotografie či videa. Společnost se však podle svých slov dostane jen k datům pocházejícím z aplikací vyvinutých Applem, nikoliv z aplikací třetích stran.