Daily Archives: 28.4.2014

Ivan Gončar, jenž několik let pracoval jako strategický analytik v Českých Radiokomunikacích, ve své funkci ke konci března skončil. Jeho nové působiště zatím není známo.

Telefónica zvítězila ve výběrovém řízení na provozovatele služby iVysílání České televize na následující dva roky. Firma nabídla provozování systému za nejnižší částku z celkově čtyř zájemců, jde o 14,32 milionu korun.

Společnost VMware oznámila své finanční výsledky za první čtvrtletí. Její tržby dosáhly v tomto období hodnoty 1,36 miliardy dolarů, což znamená 14procentní meziroční nárůst. Stejného růstu dosáhl i čistý zisk, který od ledna do března 2014 činil celosvětově 199 milionů dolarů.

Evropská komise schválila strategický dokument pro růst digitálních služeb a infrastrukturu přístupové sítě pro programové období 2014–2020. Slovensko podle ministerstva financí plní pro toto období podmínky pro čerpání eurofondů.

Jihočeská vědecká knihovna začala spolupracovat s firmou eReading.cz na půjčování elektronických knih. Zájemci mezi registrovanými čtenáři knihovny si budou moci najednou půjčit dvě knihy na dobu až tří týdnů.

Hned dva produkty značky Samsung si odnesly ocenění 2014 Technical Image Press Associacion Awards (TIPA). Cenu „Best CSC Advanced“ získal fotoaparát Samsung Smart Camera NX30, „Best Easy Compact Camera“ pak Samsung WB50F.

Společná studie Oxford Internet Institute a University of Rochester poukazuje na to, že počítačové hry mohou u hráčů vyvolávat agresivitu i tehdy, když nejsou nijak násilné. Vyšší míru agresivity sledovali vědci u hráčů, jimž nebylo dopředu vysvětleno, jak (zcela nenásilná) hra funguje.

Provozovatelé služby pro cloudové ukládání hesel LastPass oznámili uživatelům, že se v souvislosti s rozsáhlou bezpečnostní chybou Heartbleed nemají čeho obávat. Měli by si ale pomocí updatovaného nástroje Security Check zkontrolovat, které ze služeb, jejichž hesla si uživatelé pomocí LastPass ukládají, byly kompromitovány.