Daily Archives: 10.3.2014

Sdružení pro internetovou reklamu oznámilo, že objem výdajů do internetové reklamy v ČR byl v roce 2013 vyšší než 13 miliard korun, což znamená téměř 20procentní meziroční nárůst.

Asi tisíc pracovníků čínské továrny společnosti IBM stávkou protestuje proti akvizici divize x86 serverů firmou Lenovo. Podle svých slov se tito pracovníci bojí, že by v případě úspěšného dokončení akvizice mohli přijít o práci.

Ministr financí Andrej Babiš chce kvůli lepší kontrole daňových podvodů zavést centrální registr účtů. S vysokými daňovými úniky by měl bojovat také nový tým specialistů.

Firma Canon získala pro svých devět produktů ve dvou kategoriích (produktový design a design komunikace) ocenění iF Design Awards. Cenu japonská společnost obdržela za produkty z řad fotoaparátů a kamer, tiskáren i projektorů.

Podle průzkumu který provedla společnost CA Technologies mezi českými studenty si 81% studentů IT oborů volí specializaci kvůli zálibě v oboru – je to nejvíce mezi všemi studijními obory. Bezmála 70% jako hlavní kritérium při výběru uvádí možnost budoucí kariéry – nejambicióznější jsou právě studenti IT oborů.

Po krachu burzy Mt. Gox potkal virtuální měnu bitcoin další problém – kvůli kybernetickému útoku končí i bitcoinová banka Flexcoin.

Předsedou představenstva firmy Partners je počínaje letošním lednem Petr Borkovec. Ten byl dosud místopředsedou představenstva. Na tuto funkci nově nastoupil Michal Špaňár, který je zároveň výkonným ředitelem společnosti.