Daily Archives: 17.2.2014

Miliarda chytrých telefonů, které se v roce 2013 dostaly na trh, pochopitelně představuje obrovskou příležitost z hlediska aplikací. Pro jejich tvůrce to ale má hned dva zásadní háčky: zaprvé na jaké aplikace se vlastně zaměřit (k tomu se dostaneme za okamžik), zadruhé jak vyvinuté aplikace monetizovat. Myšlenka prodeje aplikací vypadá lákavě do okamžiku, než zjistíte konverzní poměry, tedy kolik stažených bezplatných verzí aplikace připadá na jednu aplikaci placenou. I když funkce zakupování „upgradů“ či...

Firma CA Technologies bude v Praze posilovat svou centrálu. V roce 2014 se chystá nabírat zhruba sto nových zaměstnanců. V současné době jich v Praze pracuje 350. Náborová kampaň má trvat po celý rok 2014.

Smlouvu o partnerství uzavřely společnosti VIA Technologies a Mozilla Corporation. V rámci kontraktu budou hledat nová využití pro operační systém Mozilly Firefox OS, který se dosud prodává pouze na smartphonech. Chystají se malé stolní počítače APC Paper a APC Rock a mluví se i o referenčním tabletu pro vývojáře.

Podle PREMIER system je nově zavedená povinnost ručení plateb DPH při platbě na nezveřejněný účet nad 700 tisíc korun krokem vedle, neboť nařízení lze obejít rozložením plateb do více faktur. Jediný praktický dopad tak bude mít nová legislativa především v administrativní zátěži na slušné podnikatele.

Vladan Novotný přestoupil v rámci Všeobecné zdravotní pojišťovny z pozice ředitele oddělení ICT architektury a projektové implementace na novou funkci ředitele oddělení vývoje aplikací a managementu změn.

Firma VMware představila na konferenci VMware Partner Exchange 2014 novinky a vylepšení partnerského programu včetně systému odměn. Novinky mají podle country managera VMwaru pro ČR a SR Michala Stachníka partnerům co nejvíce usnadnit rozvoj podnikání a vzájemnou spolupráci s VMwarem.

ELKO EP zveřejnila své finanční výsledky za rok 2013. Z údajů vyplývá, že společnosti vzrostl obrat, a to meziročně o deset procent na 375 milionů korun. Export vzrostl na 67 procent, zatímco počet zákazníků narostl o 12 procent.

NextiraOne Czech se nově může chlubit statutem Silver Server Platform partnerské sítě společnosti Microsoft (Microsoft Partner Network). Díky tomu může do svého portfolia přidat integrovaná řešení na platformě Windows Server.

Společnost FOCUS Marketing & Social Research uskutečnila průzkum pro firmu WIFI Czech Republic, z něhož vyplývá, že celých 71 procent českých zaměstnanců se nezúčastnilo v posledním roce žádného vzdělávacího kurzu. V kontrastu proti tomu je situace v Rakousku, kde se pravidelně vzdělávají čtyři pětiny všech zaměstnanců.

Firma Kaspersky Lab odkryla sofistikovanou kyberšpionáž zvanou Maska, která cílila na zařízení s operačními systémy Windows, Linux (sic!), Mac OS X a pravděpodobně i mobilní systém od Applu – iOS.