Daily Archives: 14.6.2011

Stephen Elop, CEO společnosti Nokia, opakovaně odmítnul možnost, že by jím vedená firma byla cílem akvizice. Zvěsti o možném prodeji finského podniku za zhruba 19 miliard dolarů šíří údajně lidé, kteří historicky znají poměry v něm.

Společnost AdMeld, která prodává reklamu do velkých webových projektů, přebírá podle dosud neoficiálních informací firma Google. Ta chce prostřednictvím její sítě získat přístup ke klientům, které doposud neobsluhuje vlastními inzertními programy. Cena transakce se podle serveru TechCrunch pohybuje kolem 400 milionů dolarů.

Za zhruba 10 procent ceny konkurenčních produktů hodlá společnost Vidyo nabízet svá videokonferenční řešení kategorie telepresence. Zástupci společnosti představili řešení s názvem VidyoPanorama pro až devět obrazovek, rozlišení HD a 60 snímků za vteřinu. V příštím roce vzroste počet podporovaných obrazovek na 20. Současně řešení podporuje práci s mobilními zařízeními nebo v různých prostředích. Představitelé firmy srovnávají možnosti VidyoPanorama s konkurenčními produkty z dílen společností Polycom a Cisco.

Na globální distribuci svých produktů spolupracují firmy Kodak a Konica Minolta. Oba subjekty zahrnou do svých nabídkových portfolií digitální tiskové systémy partnera.

290 milionů dolarů musí podle rozhodnutí soudu zaplatit společnost Microsoft firmě i4i za porušení jejích patentových práv. Spor se týkal technologie pro úpravy XML.

Společnost CCA Group uvedla do provozu několik opatření pro zvýšení bezpečnosti a efektivity provozu Informačního systému datových schránek, který provozuje Ministerstvo spravedlnosti ČR.

Aplikaci MM7 Proxy Gateway, která zajišťuje komunikaci mezi poskytovateli obsahu MMS a MMS centrem zákazníka, vyvinula a ve společnosti T-Mobile CR nasadila do provozu firma Cleverlance.

Systém LoanOffice pro správu pohledávek implementuje od počátku letošního roku v bankovním domě Raiffeisenbank společnost StringData. Projekt má být dokončen ve druhém pololetí 2011.