Webináře Gartner

Připravujeme pro vás výběr zajímavých plánovaných a proběhlých (on-demand) online seminářů s analytiky. Neomezujte se ale jen na naše tipy – kompletní a vždy aktuální seznam naleznete na webu Gartner, kde si můžete vybrat podle oblasti, která vás zajímá. Webináře jsou v angličtině a přístup k nim je bezplatný.

 

Plánované webináře

Pozn.: standardní délka webinářů je 60 minut, po plánované „premiéře“ budou webináře dostupné on-demand.

 

Nejde jen o PaaS: klíčové trendy cloudových platforem

3. 2. 2020, 17:00 hod., analytik: Yefim Natis

Jak změny na straně byznysu ovlivňují technologické trendy, jak tyto trendy transformují cloudové platformy a způsob jejich využívání, a naopak jak inovace v oblasti cloudu určuje další směřování světa aplikací – to i další postřehy se dozvíte ve webináři:

Not Just PaaS: The Key Trends in Cloud Platforms

 

Nakopněte hodnotu a přínos konverzací IT s byznys lídr

5. 2. 2020, 17.00 hod., analytik: Robert Naegle

Proč se CIO nedaří vysvětlit byznys hodnotu IT kolegům odpovědným za vedení byznysu, proč je diskuse o tomto tématu životně důležitá a jak s ní úspěšně začít se dozvíte ve webináři:

Kickstart Your Business Value of IT Conversations With Business Leaders

 

Klíče k úspěchu s DevOps

10. 2. 2020, 17:00 hod., analytik: Bill Holz

O DevOps se dnes hodně mluví, ne každý ale rozumí skutečné podstatě a dopadům na IT organizaci i podnik. Co DevOps jsou a co ne, jaké jsou klíčové faktory jejich úspěšného zavedení a jak učinit z DevOps součást standardního vývojového a životního cyklu software vám představí webinář s Billem Holzem:

The Keys to DevOps Success

 

Víc než chatboti: jak definovat podnikovou strategii pro konverzační platformy

11. 2. 2020, 16.00 hod, analytik: Bern Elliot

Řada organizací se již ocitla nebo rychle postupuje směrem k situaci, kdy budou provozovat a udržovat řadu oddělených, redundantních chatbotů a dalších konverzačních platforem – což pochopitelně není dlouhodobě únosné. V rámci online webináře s význačným analytikem a viceprezidentem výzkumu Gartner Bernem Elliotem se mimo jiné dozvíte, jaké klíčové manažerské, technické a strategické cíle je třeba definovat a řešit při rozvoji konverzačních platforem, jak se posunout od textových chatbotů a IVR na bázi menu směrem ke konverzačnímu pojetí řešícímu záměr a jaké best practice pro tuto oblast již existují:

Beyond Chatbots: Defining Your Enterprise Conversational Platform Strategy

 

Jak transformovat rozpočty vodopádu pro agilní vývoj

18. 2. 2020, 16:00 hod., analytik: Stewart Buchanan

Bez ohledu na to, jak pečlivě a důsledně plánujete, nakonec stejně dojde na větší či menší srážku s realitou – ať už jde o digitální investice, jež vyžadují víc peněz, nebo o náhlý tlak na snížení nákladů, protože prodeje váznou. Přesně v takových situacích vám může pomoci agilní a přizpůsobivý model rozpočtování. V rámci webináře se od viceprezidenta výzkumu Gartner Stewarta Buchanana dozvíte, co vše nabízí a jak s jeho pomocí lépe financovat pokračující technologické investice při současné optimalizaci výdajů a přínosů IT:

Transform Waterfall Budgeting for Agile Development

 

Předpovědi 2020: Trendy v oblasti právních technologií, jež byste měli znát

18. 2. 2020, 17:00 hod., analytici: Zack Hutto, Chris Audet

Právní oddělení a manažeři odpovědní za shodu s předpisy hrají zásadní roli při řízení podnikových rizik, včetně řady digitálních. Nicméně investice do technologií v jejich oddělení tomu většinou neodpovídají – přestože se právě v oblasti práva objevuje řada nových technologií a trendů, jako jsou virtuální právní poradci, technologie zvyšující produktivitu právních týmů nebo technologie pro řízení rizika. Více se dozvíte od dvou členů Gartner legal advisory v rámci webináře:

Gartner Predicts 2020: Legal Tech Trends You Need to Know

 

Jak připravit ekonomické oddělení (finance) na digitalizaci

19. 2. 2020, 17:00 hod., analytik: Richard Ries

Většina organizací se v oblasti digitalizace vrhla na zákaznické procesy (prodej, marketing, podpora), případně na samotné produkty či služby. Řada vnitřních oddělení a procesů na skutečnou digitalizaci ale teprve čeká. To je i případ ekonomických oddělení, která si sice již dávno prošla elektronizací, do budoucna by se ale měla posunout na vyšší úroveň s pomocí analytiky, automatizace a dat. Ve webináři vám bude představeno, jak se svět finančních technologií vyvíjí, jak se ekonomická oddělení musí proměnit, aby podniku umožnila vypořádat se s digitalizací v plném rozsahu, a jaké strategie jsou při zavádění technologický inovací do konzervativního světa financí nejefektivnější:

Prepare Finance for Digitalization

 

Gartner témata pro generální ředitele v roce 2020

24. 2. 2020, 16:00 hod., analytik: Mark McDonald

Generální ředitelé technologických firem čelí neustále se proměňujícím požadavkům zákazníků, konkurenčnímu tlaku a požadavkům po nových, inovativních řešeních. Je proto zásadní, jaké priority si stanoví, jak vedou svůj podnik a jak využijí nové technologie umožňující například transformovat obchodní modely v oblasti služeb. Webinář vám nabídne vhled do strategických a byznysových priorit pro vedení technologických firem, přehled hlavních faktorů zvyšujících efektivitu řízení a zdrojů i míru vlivu. A konečně také doporučení, co dělat pro úspěch v roce 2020 i v celé nadcházející dekádě:

The Gartner for General Managers 2020 Agenda

 

Základ zákaznických služeb: Měření zákaznického úsilí

24. 2. 2020, 17:00 hod., analytici: Andrew Schumacher a Allegra Ubbes

V oblasti zákaznických služeb a podpory není na místě hovořit o „zážitku“ ale spíše o „úsilí“, které musí zákazník vyvinout, aby dosáhl kýženého cíle. To by mělo být hlavní metrikou – webinář vám proto představí jeho koncept a vztah mezi úsilím, věrností a náklady. Dozvíte se také, co vede k optimalizaci v oblasti zákaznického úsilí a jak pracovat s odezvou – hlasem zákazníka (VoC) při hodnocení či měření jeho úsilí.

Customer Service Essentials: Measuring Customer Effort

 

Jak nejpopulárnější značky vítězí díky inteligentnímu digitálnímu marketingu

26. 2. 2020, 17:00 hod., analytik: Bryan VanDyke

Ti nejlepší marketéři dnes aktivně měří svou digitální výkonnost napříč webem, sociálními sítěmi, mobilními appkami a dalšími digitálními doménami, porovnávají se s konkurencí i s nejslavnějšími značkami. Webinář vám představí B2B a B2C značky, které v tomto ohledu patří k naprosté špičce, dozvíte se také, co je digital intelligence, jak porovnávat svou „výkonnost“ s konkurencí a jaké trendy v této sféře převažují.

How Top Brands Win With Digital Marketing Intelligence

 

Jak vaši organizaci promění rozšířená analytika

27. 2. 2020, 16:00 hod., analytik: Austin Kronz

Nadchází čas, abyste uchopili klíčovou technologii datové budoucnosti: rozšířenou analytiku. Jde o přelomový trend, který kombinuje strojovou automatizaci a umělou inteligenci – znamená revoluci v tom, jak připravujete svá data, vytváříte a sdílíte jejich analýzy, nebo modely pro datovou vědu a strojové učení. Ve webináři se dozvíte, proč je rozšířená analytika pro budoucnost dat a analytiky tak zásadní, jak se díky ní změní váš přístup k datům a jak můžete ihned využít jejich možností a přínosů.

How Augmented Analytics Will Transform Your Organization

 

On-demand webináře (dostupné ihned/kdykoliv na vyžádání)

 

Budoucnost práce a „Nové pracovní jádro“

Dostupné kdykoliv (on-demand), analytik: Matt Cain

Většina organizací se již posunula nebo posouvá ke cloudovým kancelářským aplikacím jako je Office 365 nebo G Suite. Tento posun je ale ve většině případů chápán jako záležitost výhradně infrastrukturně-provozní povahy, kdy se řeší dostupnost, soulad s předpisy, bezpečnost, pravidla governance či onboarding. Ve skutečnosti by podniky a organizace měly k této změně přistupovat jako k příležitosti, jak zvýšit možnosti v oblasti spolupráce, mobility, analytických dovedností, agility a v konečném důsledku i produktivity zaměstnanců – toho lze nejlépe dosáhnout vytvořením „Nového pracovního jádra“ uspořádaného právě kolem cloudových kancelářských aplikací a nástrojů.

The Future of Work and the New Work Nucleus

 

Gartner CIO Agenda 2020 (EMEA)

Dostupné kdykoliv (on-demand), analytici: Jean Martin Lowendahl, Tomas Nielsen

Jestliže jste doposud neměli možnost seznámit se s výsledky největšího každoročního průzkumu Gartner CIO Agenda a se závěry a doporučeními analytiků, které z něj vyplývají, je tento webinář ideální příležitostí – dozvíte se jakým výzvám CIO nejčastěji čelí, jak se na ně mohou nejlépe připravit a jaké priority hrají v roce 2020 prim.

Gartner CIO Agenda 2020 (EMEA)

 

Datově-analytické vize lídrů pro rok 2020

Dostupné kdykoliv (on-demand) analytici: Debra Logan

Data a analytika jsou podle CEO velkých podniků klíčem k úspěchu v současném konkurenčním prostředí. Tento postoj otevírá nevídané možnosti CIO a dalším lídrům odpovědným v podnicích a organizacích za data a analytiku. Jak ji nejlépe využít, jak vypadají současné datově-analytické programy v praxi, jak podniky maximalizují využití dat a jak nejlépe podobný program rozvíjet se dozvíte v tomto webináři.

Data & Analytics Leadership and Vision for 2020

 

6 diskusí o AI, které byste s kolegy z vedení měli mít

Dostupné kdykoliv (on-demand), analytici: Dave Aron

Hype kolem AI možná mírně opadá (nebo jsme jím jen unaveni?), to ale neznamená, že se zmenšily možnosti a příležitosti, které přineslo a v příštích měsících a letech přinese strojové učení, neuronové sítě a umělá, strojová či rozšířená inteligence. Jedním z faktorů, který rozhodne o úspěšnosti podniků ve využívání AI či ML, je schopnost jejich nejvyššího vedení vést na toto téma věcné, smysluplné a přínosné diskuse. Změnit to můžete například s pomocí šesti konverzačních témat, které ve webináři představí Dave Aron.

6 Executive Conversation to Win With AI

 

Jak se pozicují vůdčí CIO: přejděte z obrany do útoku

Dostupné kdykoliv (on-demand), analytik: Tina Nunno

Řada CIO má pocit, že v rámci podniku jim je dovoleno hrát pouze defenzivu (v podobě obhajování IT rozpočtů a výdajů). Někteří musí čelit nefér „zpolitizovaným“ útokům, jiní prostě jen tráví příliš mnoho času v reaktivní pozici. To má dopad na vnímání CIO v podniku, jeho vlastní osobní „značku“ i jeho hodnotu na trhu práce – negativně se to ale může odrazit i na výkonnosti podniku samotného. Jak to změnit, přejít do ofenzivy a vedle osobního ostruh pomoci i své organizaci nastíní webinář.

Leadership Positioning for CIOs: From Defense to Offense

 

Nejdůležitější nastupující trendy a technologie v oblasti bezpečnosti

Dostupné kdykoliv (on-demand), analytik: Lawrence Pingree

Jaké trendy nejvíce ovlivní vaši organizaci a její digitální bezpečnost v blízké, střední i daleké budoucnosti, jaké budou největší výzvy a kde naopak může mít bezpečnost hmatatelné přínosy a v neposlední řadě které technologie mohou bezpečnostní oblastí otřást nebo ji převrátit vzhůru nohama? Na to odpoví webinář s Lawrence Pingree určený primárně dodavatelům a zástupcům technologických firem.

Top Emerging Technologies and Trends for Security

 

10 klíčových změn byznysem vedeného IT

Dostupné kdykoliv (on-demand), analytik: Simon Mingay

IT vedené byznysem musí být normalizované, profesionalizované a integrované do celopodnikového informačního a technologicky-provozního modelu. Znamená to změny v roli CIO, fungování IT organizace a také v oblasti IT governance. Jak vůbec zjistit, že jste se dostali do bodu zlomu a přechodu k byznysem vedenému IT a jak by se CIO měl v takové situaci chovat a co ve svém přístupu či stylu změnit představí Simon Mingay.

Business-Led IT: Shorten Time to Value and Mitigate the Risks