Webináře Gartner

Připravujeme pro vás výběr zajímavých plánovaných a proběhlých (on-demand) online seminářů s analytiky. Neomezujte se ale jen na naše tipy – kompletní a vždy aktuální seznam naleznete na webu Gartner, kde si můžete vybrat podle oblasti, která vás zajímá. Webináře jsou v angličtině a přístup k nim je bezplatný.

 

Plánované webináře

Pozn.: standardní délka webinářů je 60 minut, po plánované „premiéře“ budou webináře dostupné on-demand.

 

Budoucnost práce a „Nové pracovní jádro“

8. 1. 2020, 17:00 hod., analytik: Matt Cain

Většina organizací se již posunula nebo posouvá ke cloudovým kancelářským aplikacím jako je Office 365 nebo G Suite. Tento posun je ale ve většině případů chápán jako záležitost výhradně infrastrukturně-provozní povahy, kdy se řeší dostupnost, soulad s předpisy, bezpečnost, pravidla governance či onboarding. Ve skutečnosti by podniky a organizace měly k této změně přistupovat jako k příležitosti, jak zvýšit možnosti v oblasti spolupráce, mobility, analytických dovedností, agility a v konečném důsledku i produktivity zaměstnanců – toho lze nejlépe dosáhnout vytvořením „Nového pracovního jádra“ uspořádaného právě kolem cloudových kancelářských aplikací a nástrojů.

The Future of Work and the New Work Nucleus

 

Gartner CIO Agenda 2020 (EMEA)

9. 1. 2020, 11:00 hod., analytici: Jean Martin Lowendahl, Tomas Nielsen

Jestliže jste doposud neměli možnost seznámit se s výsledky největšího každoročního průzkumu Gartner CIO Agenda a se závěry a doporučeními analytiků, které z něj vyplývají, je tento webinář ideální příležitostí – dozvíte se, jakým výzvám CIO nejčastěji čelí, jak se na ně mohou nejlépe připravit a jaké priority hrají v roce 2020 prim. V živém webináři navíc můžete analytikům klást dotazy.

Gartner CIO Agenda 2020 (EMEA)

 

Datově-analytické vize lídrů pro rok 2020

13. 1. 2020, 16:00 hod., analytici: Debra Logan

Data a analytika jsou podle CEO velkých podniků klíčem k úspěchu v současném konkurenčním prostředí. Tento postoj otevírá nevídané možnosti CIO a dalším lídrům odpovědným v podnicích a organizacích za data a analytiku. Jak jí nejlépe využít, jak vypadají současné datově-analytické programy v praxi, jak podniky maximalizují využití dat a jak nejlépe podobný program rozvíjet se dozvíte v tomto webináři. Po živém přenosu bude, podobně jako většina ostatních, k dispozici na vyžádání (on-demand).

Data & Analytics Leadership and Vision for 2020

 

6 diskusí o AI, které byste s kolegy z vedení měli mít

15. 1. 2020, 16.00, analytici: Dave Aron

Hype kolem AI možná mírně opadá (nebo jsme jím jen unaveni?), to ale neznamená, že se zmenšily možnosti a příležitosti, které přineslo a v příštích měsících a letech přinese strojové učení, neuronové sítě a umělá, strojová či rozšířená inteligence. Jedním z faktorů, který rozhodne o podnicích ve využívání AI či ML úspěšných a těch, které zůstanou pozadu, je schopnost jejich nejvyššího vedení vést na toto téma věcné, smysluplné a přínosné diskuse. Změnit to můžete například s pomocí šesti konverzačních témat, které ve webináři představí Dave Aron.

6 Executive Conversation to Win With AI

 

Jak se pozicují vůdčí CIO: přejděte z obrany do útoku

16. 1. 2020, 16:00 hod., analytici: Tina Nunno

Řada CIO má pocit, že v rámci podniku jim je dovoleno hrát pouze defenzivu (v podobě obhajování IT rozpočtů a výdajů). Někteří musí čelit nefér „zpolitizovaným“ útokům, jiní prostě jen tráví příliš mnoho času v reaktivní pozici. To má dopad na vnímání CIO v podniku, jeho vlastní osobní „značku“ i jeho hodnotu na trhu práce – negativně se to ale může odrazit i na výkonnosti podniku samotného. Jak to změnit, přejít do ofenzivy a vedle osobního ostruh pomoci i své organizaci nastíní webinář.

Leadership Positioning for CIOs: From Defense to Offense

 

Proč ve specializovaném světě vítězí generalisté

21. 1. 2020, 16:00 hod., hostitel: David Epstein

V posledních letech se vžilo tvrzení, že ten, kdo chce v nějakém oboru či oblasti uspět, se musí stát expertem – a toho dosáhne pouze odpovídající délkou praxe a zkušeností. Ve skutečnosti je raná specializace ve světě super úspěšných (od atletů po laureáty Nobelovy ceny) spíše výjimkou. V tomto unikátním webináři představí autor knihy “Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World.“ David Epstein svůj pohled na to, co je pro úspěch ve stále specializovanějším světě nejužitečnější.

Why Generalists Triumph in a Specialized World

 

2020: nejdůležitější předpovědi pro rozvoj pracoviště

22. 1. 2020, 17:00 hod., analytik: Brian Kropp

Na jaké trendy by se lídři odpovědní za HR a rozvoj digitálního pracoviště měli v tomto roce zaměřit a jaké změny v oblasti pracovního prostředí, návyků či kultury analytici očekávají? Na to vám odpoví webinář s Brianem Kroppem.

Top 2020 Workplace Predictions

 

Nejdůležitější nastupující trendy a technologie v oblasti bezpečnosti

23. 1. 2020, 16:00 hod., analytik: Lawrence Pingree

Jaké trendy nejvíce ovlivní vaši organizaci a její digitální bezpečnost v blízké, střední i daleké budoucnosti, jaké budou největší výzvy a kde naopak může mít bezpečnost hmatatelné přínosy a v neposlední řadě které technologie mohou bezpečnostní oblastí otřást nebo jí převrátit vzhůru nohama? Na to odpoví webinář s Lawrence Pingree určený primárně dodavatelům a zástupcům technologických firem.

Top Emerging Technologies and Trends for Security

 

Hlavní priority vedení obchodu pro rok 2020

27. 1. 2020, 17:00 hod., analytik: Dainelle McKinley

Nové technologie, měnící se zákaznická dynamika a také ekonomické posuny a otřesy patří mezi témata ovlivňující úvahy vedení obchodních organizací o funkčních a investičních prioritách. Co by ale mělo být skutečně hlavní prioritou šéfů obchodu a jejich podřízených – a jak by o ní měli diskutovat s kolegy ve vedení podniku naznačí webinář s ředitelkou výzkumu Danielle McKinleyovou.

Top CSO Priorities for 2020

 

10 klíčových změn byznysem vedeného IT

28. 1. 2020, 16:00 hod., analytik: Simon Mingay

IT vedené byznysem musí být normalizované, profesionalizované a integrované do celopodnikového informačního a technologicky-provozního modelu. Znamená to změny v roli CIO, fungování IT organizace a také v oblasti IT governance. Jak vůbec zjistit, že jste se dostali do bodu zlomu a přechodu k byznysem vedenému IT a jak by se CIO měl v takové situaci chovat a co ve svém přístupu či stylu změnit představí Simon Mingay.

Business-Led IT: Shorten Time to Value and Mitigate the Risks

 

 

On-demand webináře (dostupné ihned/kdykoliv na vyžádání)

 

Jak se vyhnout obvyklým úskalím při škálování inovací

analytik: Nicholas Evans

Analytici Gartneru identifikovali 9 typických úskalí, na které firmy při uvádění informací do praxe či na trh narážejí. Co nejčastěji brání tvorbě plnohodnotných komerčních řešení a jak tyto překážky překonat se dozvíte v online semináři.

Navigate the Nine Common Pitfalls to Scaling Innovation.

 

Pět osvědčených tipů pro vysoce výkonné týmy

analytik: Christine Struckman

Čím se nejvýkonnější týmy (nejen) v IT liší od těch průměrných? Zeptejte se živě analytičky Christine Struckmanové, nebo si po „odvysílání“ webináře pusťte jeho záznam.

5 Best Practices of High-Performing Teams: Q&A With Gartner

 

Role EA governance v projektovém a agilním produktovém řízení

analytik: Saul Brand

Moderní EA programy se díky novým trendům v oblasti technologií i řízení mění. Jak se liší EA v rámci projektového a produktového modelu nebo jaké trendy a výzvy se v oblasti EA objevují či projevují shrne webinář Saula Branda.

The Role of EA Governance in Projects and Agile Product Development

 

Předpovědi Gartner pro RPA a inteligentní automatizaci

analytik: F. Karamouzis, S.S. Hansen

Proč je RPA nejrychleji rostoucím segmentem podnikového software a jak se jednotlivé nástroje a sady budou dále měnit a vyvíjet, ale také jaké příležitosti, rizika a dopady na byznys procesy a integraci při nasazení RPA očekávat, to se dozvíte v online webináři s analytičkami F. Karamouzisovou a S.S. Hansenovou.

Gartner Predictions for RPA and Intelligent Automation

 

Když se věci stávají zákazníky: revoluce na rodícím se trhu

analytik: D. Scheibenreif, M. Raskino

O tom, že se připojená zařízení budou ve stále větší míře stávat zákazníky, hovoří analytici již nějakou dobu. Nyní nazrála doba začít se tomuto fenoménu aktivně věnovat – k tomu je třeba znát tržní potenciál těchto “strojových zákazníků” a také možné způsoby, jak jejich existence využít ve prospěch vašeho podniku. To i další podrobnosti se dozvíte ve webináři s analytiky M. Raskinem a D. Scheibenreifem.

When Things Become Customers: The Ultimate Emerging Market