Webináře Gartner

Připravujeme pro vás výběr zajímavých plánovaných a proběhlých (on-demand) online seminářů s analytiky. Neomezujte se ale jen na naše tipy – kompletní a vždy aktuální seznam naleznete na webu Gartner, kde si můžete vybrat podle oblasti, která vás zajímá. Webináře jsou v angličtině a přístup k nim je bezplatný.

 

Plánované webináře

Pozn.: standardní délka webinářů je 60 minut, po plánované „premiéře“ budou webináře dostupné on-demand.

 

Jak se vyhnout obvyklým úskalím při škálování inovací

(2. 12. 2019, 17:00, analytik: Nicholas Evans)

Analytici Gartneru identifikovali 9 typických úskalí, na které firmy při uvádění informací do praxe či na trh narážejí. Co nejčastěji brání tvorbě plnohodnotných komerčních řešení a jak tyto překážky překonat se dozvíte v online semináři (po termínu vysílání bude k dispozici jako „on-demand“ obsah).

Navigate the Nine Common Pitfalls to Scaling Innovation

 

Pět osvědčených tipů pro vysoce výkonné týmy

(3. 12. 2019, 16:00, analytik: Christine Struckman). Čím se nejvýkonnější týmy (nejen) v IT liší od těch průměrných? Zeptejte se živě analytičky Christine Struckmanové, nebo si po „odvysílání“ webináře pusťte jeho záznam.

5 Best Practices of High-Performing Teams: Q&A With Gartner

 

Role EA governance v projektovém a agilním produktovém řízení

(3. 12. 2019, 17:00, analytik: Saul Brand). Moderní EA programy se díky novým trendům v oblasti technologií i řízení mění. Jak se liší EA v rámci projektového a produktového modelu nebo jaké trendy a výzvy se v oblasti EA objevují či projevují shrne webinář Saula Branda.

The Role of EA Governance in Projects and Agile Product Development

 

Vize pro řízení infrastruktury a provozu v roce 2020 a dál

(4. 12. 2019, 16:00, analytik: Milind Govekar). Jaké trendy dnes nejvíce ovlivňují oblast I&O, jaké dovednosti, znalosti a kompetence by měly mít odpovědní lídři a na jaké aktivity či postupy by se měli zaměřit shrnuje webinář s VP analytikem Milindem Govekarem.

I&O Leadership Vision 2020 & Beyond: Embrace Disruption

 

Předpovědi Gartner pro RPA a inteligentní automatizaci

(5. 12. 2019, 16:00, analytik: F. Karamouzis, S. S. Hansen)

Proč je RPA nejrychleji rostoucím segmentem podnikového software a jak se jednotlivé nástroje a sady budou dále měnit a vyvíjet, ale také jaké příležitosti, rizika a dopady na byznys procesy a integraci při nasazení RPA očekávat, to se dozvíte v online webináři s analytičkami F. Karamouzisovou a S. S. Hansenovou.

Gartner Predictions for RPA and Intelligent Automation

 

Gartner CIO Agenda 2020 EMEA

(9. 12. 2019, 11:00, analytik: J. M Lowendahl, T. Nielsen)

Každoroční průzkum klíčových témat a trendů mezi CIO se v posledních letech zaměřuje zejména na otázky jako je digitální vyspělost podniků. Ve webináři se dozvíte, jaké nové výzvy CIO očekávají a jak na ně své organizace mohou nejlépe připravit.

Gartner CIO Agenda 2020 (EMEA)

 

Jak zvládnout základy strategie pro digitální byznys

(10. 12. 2019, 17:00, analytik: N. Rosenstein)

Bojujete-li s přípravou strategických dokumentů je tento webinář právě pro vás. Dozvíte se, co by takový dokument měl obsahovat, jak vůbec strategii postavit a sestavit a také jak jí představit a vysvětlit – komunikovat vůči ostatním v podniku.

Mastering the Essentials of Strategy for Digital Business

 

Hlavní trendy roku 2020 v oblasti digitálního zážitku

(11. 12. 2019, 16:00, analytik: V. Baker)

CIO se musí stejnou měrou věnovat jak otázce, které digitální technologie budou pro jejich organizaci zásadní, tak úvahám o tom, jak tyto technologie budou zákazníci či zaměstnanci používat. Webinář nabídne tedy nejen přehled technologií, ale i způsobů, jak s jejich pomocí navrhovat digitální zážitky, nebo vhled do znalostí, které vaši zaměstnanci budou potřebovat.

The Leading Trends in Digital Experience 2020

 

Když se věci stávají zákazníky: revoluce na rodícím se trhu

(16. 12. 2019, 17:00, analytik: D. Scheibenreif, M. Raskino)

O tom, že se připojená zařízení budou ve stále větší míře stávat zákazníky hovoří analytici již nějakou dobu. Nyní doba nazrála začít se tomuto fenoménu aktivně věnovat – k tomu je třeba znát tržní potenciál těchto “strojových zákazníků” a také možné způsoby, jak jejich existence využít ve prospěch vašeho podniku. To i další podrobnosti se dozvíte ve webináři s analytiky M. Raskinem a D. Scheibenreifem.

When Things Become Customers: The Ultimate Emerging Market

 

Modernizujte svou datově-analytickou strategii – panelová diskuse

(17. 12. 2019, 17:00, analytik: F. Buytendijk, M. Rollings, R. Sallam)

Jak a kam se posouvají datově-analytické (D&A) základy v podnicích a jak to ovlivňuje jejich strategii, jak vlastně aktuální efektivní strategie pro oblast D&A vypadá a jak vytvářet moderní business case pro data a analytiku vám ve webináři formou panelové diskuse představí trojice analytiků.

Modernize Your Data & Analytics Strategy: A Panel Discussion

 

On-demand webináře (dostupné ihned/kdykoliv na vyžádání)

 

Jak mohou technologické firmy vyhrávat klíčové obraty

(On-demand, analytik: Mark McDonald a Michelle Buckley)

Webinář, který tematicky a obsahově navazuje na letošní Gartner IT Symposium je určen především obecenstvu z řad dodavatelských/technologických firem. Dozví se v něm, jak moment „obratu“, jeho význam a možný dopad rozpoznat, jak v takové situaci zvítězit a co současné obraty znamenají pro technologické firmy.

Tech Providers: Keep a Winning Edge in Uncertain Times

 

Jak začít s datovou gramotností

(On-demand, analytik: Alan Duncan)

Hovořit „datštinou“ – sdíleným jazykem dat, může organizaci značně prospět a posunout jí vpřed byznysově i z hlediska zákaznického zážitku. Webinář vám poradí, jak překonat počáteční projekty při rozvoji datové gramotnosti a proč je důležité dobře analyzovat schopnosti, jimiž váš tým disponuje.

Advice to Get Started With Data Literacy

 

Navrhování zaměstnaneckých cest

(On-demand, analytik: Irina Guseva)

Na co si dát pozor při rozvoji oblasti Employee Experience (EX), jak vypadají osvědčené postupy a případové studie úspěchů v této oblasti vám nabídne webinář:

Design the Employee Journey: A Multidisciplinary Team Approach

 

Optimalizace HR nákladů s využitím dat z globálních pracovních trhů

(On-demand, analytik: Scott Engler)

Optimalizace nákladů či obecněji optimalizace provozu patří mezi hlavní byznysové i IT priority většiny organizací pro příští rok. Jedním z vhodných způsobů je proaktivní optimalizace s využitím dat o pracovním trhu – více se dozvíte ve webináři s Viceprezidentem poradenství TalentNeuron Gartner.
4 Steps to Successful HR Cost Optimization With Global Labor Market Data

 

Průvodce pro úspěšné CIO – Připravte se na 4. generaci ERP.

(On-demand, analytik: Denis Torii)

SAP v současné době aktivně vyzývá zákazníky, aby přešli od ERP centrální komponenty (ECC) na S/4HANA lokálně či do cloudu. Stejně tak Oracle a Microsoft rozvíjejí zejména své cloudové ERP produkty a technologie, v pozadí nezůstává ani na průmysl orientovaný Infor či menší regionální a lokální dodavatelé. Zároveň jsou tu hráči jako Workday, měnící tradiční status quo ERP trhu. Ve webináři se dozvíte, zda se trh EPR jen posouvá k novému delivery modelu, nebo nabízí CIO skutečné příležitosti překopat a oživit aplikační portfolio.
CIO’s Success Guide: Prepare for the 4th Generation of ERP