Webináře Gartner

Připravujeme pro vás výběr zajímavých plánovaných a proběhlých (on-demand) online seminářů s analytiky. Neomezujte se ale jen na naše tipy – kompletní a vždy aktuální seznam naleznete na webu Gartner, kde si můžete vybrat podle oblasti, která vás zajímá. Webináře jsou v angličtině a přístup k nim je bezplatný.

 

Plánované webináře

Pozn.: standardní délka webinářů je 60 minut, po plánované „premiéře“ budou webináře dostupné on-demand.

 

Jak naplno rozjet agilní metody a DevOps pro digitální transformaci

Kdy: 8. října 2019, 16.00h

Analytik: Ed Holub

DevOps mohou zásadně pomoci vylepšit vývoj aplikací a v konečném důsledku pomoci při zlepšování zákaznického zážitku (potažmo i výsledků byznysu) – řada podniků ale narazí při jejich zavádění na potíže související s hledáním optimální rovnováhy mezi rychlostí (flexibilitou) a rizikem. Více o tom, jak úspěšně nejen nastartovat, ale i naplno rozjet DevOps ve vaší organizaci, se dozvíte ve webináři.

Odkaz: Scale Agile and DevOps for Digital Transformation

 

Sestavte plán zlepšování zabezpečení koncových bodů

Kdy: 9. října 2019, 16.00h

Analytik: Peter Firstbrook

S tím, jak postupně mizí tradiční ochranný perimetr (díky mobilním zařízením, cloudu…), se koncové body stávají poslední obrannou linií proti kybernetickým hrozbám – a to jak běžným, tak sofistikovaným a cíleným útokům. Ve webináři se dozvíte, jak se mění hrozby, jak vyhodnotit současnou úroveň ochrany vašich koncových bodů a jak určit další vhodné kroky při jejich ochraně – zejména přechod od prosté ochrany k ochraně, detekci a reakci.

Odkaz: Roadmap for Improving Endpoint Security

 

Reálné obchodní modely pro blockchain

Kdy: 14. října 2019,

Analytik: David Furlonger

Řada nejasností panujících kolem blockchainu – včetně toho, co vlastně je a není blockchainem či které z jeho prvků lze využít odděleně způsobuje, že většina podniků a institucí stále nechápe jeho potenciální přínosy pro své odvětví či obchodní model. Situaci neusnadňují ani někteří dodavatelé „vymývající mozek“ svých zákazníků právě pomocí blockchainu (což může vést například ke zcela novým druhům závislosti na dodavateli – tzv. vendor lock-in). Webinář proto především oddělí hype od reality a představí vám blockchain v praktickém, obchodním světle.

Odkaz: The Real Business of Blockchain

 

Posuňte se od IVR ke konverzačním platformám

Kdy: 16. října 2019

Analytik: Bern Elliot

Možnosti a sofistikovanost specializovaných virtuálních zákaznických asistentů se v posledních dvou letech dramaticky zvýšily, stejně jako kvalita algoritmů pro převod řeči na text (platí to do značné míry i pro menší jazyky jako je čeština). IT lídři provozující interaktivní hlasové systémy by proto měli zvážit, zda není nejvyšší čas přejít na modernější, funkčnější řešení vybavené specializovanou AI (itent-based AI). Webinář shrne byznysové, kulturní i technické výzvy, které s takovým přesunem mohou souviset a pomůže se zorientovat na současném trhu.

Odkaz: Evolve from IVR to Conversational Platforms

 

Jak efektivně zvládat digitální zákaznickou zkušenost v oblasti služeb

Kdy: 22. října 2019

Analytik: Devin Poole

Na zlepšování digitální zákaznické zkušenosti vydávají v poslední dekádě podniky stále větší částky. Jenže bez ohledu na to, kolik nových kanálů a funkcí přidáte, zákazníci budou stále požadovat víc – aniž by to nezbytně vedlo ke zlepšení efektivity či obchodních výsledků. Webinář představí příklady podniků, jimž se podařilo kvadraturu kruhu digitální zákaznické zkušenosti úspěšně vyřešit.

Odkaz: Delivering an Effective Digital Customer Service Experience

 

Předpověď IT výdajů: aktualizace za 3Q2019 – nová generace cloudu

Kdy: 23. října 2019

Analytik: John Lovelock

První vlnu nasazování cloudu máme za sebou – týkala se především podniků, které nasazovaly cloud pro cloud samotný. Stále větší roli ale začíná hrát cloudová geopolitika a také stále komplexnější konfigurace cloudových služeb. Webinář určený především poskytovatelům cloudových služeb vysvětlí, jak se bude lišit další rozvoj cloudu v různých teritoriích a co je třeba pro udržení vlastní konkurenceschopnosti.

Odkaz: IT Spending Forecast, 3Q 2019 Update: The Next Generation of Cloud

 

Polní průvodce automatizací infrastruktury

Kdy: 29. října 2019

Analytik: Paul Delory

Automatizace infrastruktury se postupně stává nutnou a nevyhnutelnou – zůstává ale poměrně komplexním tématem, které nelze zvládnout pomocí jediného nástroje. Analytik specializující se v rámci programu GTP (Gartner for Tech Professionals) vám představí podrobnou mapu trhu infrastrukturní automatizace, včetně modelů IaaS a IaaC (infrastructure as a code), DevOps, DevSecOps, výběru nástrojů, modernizace infrastruktury, kompozice (orchestrace), aktualizací, souladu s předpisy (compliance) a pravidel governance.

Odkaz: The Field Guide to Infrastructure Automation

 

Jak efektivně rozvíjet značky napříč globálními trhy

Kdy: 31. října 2019

Analytik: Evan Bakker

Další z webinářů určených primárně pro zástupce dodavatelské sféry – technologických firem (užitečný ale může být i uživatelům IT technologií, koneckonců i jejich podniky musí často své značky uvádět na nové trhy). Obsah bude zaměřen především na význam lokalizace na základě studie výkonnosti značek provedené na sedmi trzích. Dozvíte se, které strategie v rámci globálního rozvoje značky fungují a zároveň jsou účinné při soutěži na lokálních či regionálních trzích.

Odkaz: Scale Brands Effectively Across Global Markets

 

On-demand webináře (dostupné ihned/kdykoliv na vyžádání)

 

Jak vytvořit a představit plán optimalizace nákladů v IT

Kdy: On-Demand

Analytik: James Michael Anderson

Tlak na optimalizaci a snižování nákladů v IT je už takřka věčným tématem pro CIO (nezmění to ani prostředky uvolňované v současné době na transformaci a digitální inovace). Mezi způsoby, jak se s ním nejlépe vyrovnat, patří vytvoření obrazu IT coby efektivních správců svěřených financí schopných poskytovat kvalitní služby a také vytvoření stabilní spolupráce a partnerství na optimalizaci nákladů s byznysem. Jak na to se dozvíte ve webináři.

Odkaz: How to Create and Communicate an IT Cost Optimization Roadmap

 

Strategie středně velkých podniků při řízení a rozvoji talentů

Kdy: On-demand

Analytik: Joe Mariano

Řízení a rozvoj interních talentů by měla být součást digitální strategie všech středně velkých podniků, které musí často čelit nejcitelnějšímu nedostatku pracovních sil a jejich rostoucím cenám. Podstatou je plánování, oslovování, rozvoj, odměňování, interakce a udržení kvalitních zaměstnanců (talentů). Jak takový program ve spolupráci IT a HR nejlépe připravit a spustit se dozvíte v online webináři.

Odkaz: Midsize Enterprise Approaches to Talent Management

 

Jak chatboti pomáhají vytvářet skutečnou hodnotu pro vaše zákazníky i organizaci

Kdy: On-demand

Analytik: Brian Manusama

Mohou chatboti skutečně nabídnout osobnější zákaznický zážitek? Ve webináři se dozvíte nakolik a jakým způsobem mohou chatboti reálně zlepšit zákaznickou zkušenost a také na základě čeho určit jejich vhodnost právě pro váš podnik.

Odkaz: How Chatbots Provide Real Value for Your Customers and Organization

 

Jak mohou SMB snáze dělat rozhodnutí týkající se rizika

Kdy: On-Demand

Analytik: Michael Wodka

Vzestup trendů jako je IT vedené či spolu-řízené byznysem, agilních metod a produktově orientovaného modelu řízení s cílem podpořit růst digitálního byznysu znamená také zvětšování tradičního bezpečnostního (a rizikového) perimetru. Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak se s tím mohou malé a střední podniky vyrovnat, je vytvořit systém bezpečnostních pravidel pro rozhodování s ohledem na riziko. Více se dozvíte ve webináři.

Odkaz: Make Risk Decisions Easy at Midsize Enterprises