Webináře Gartner

Kdy: Květen 2019
Kde: Online, webové stránky Gartner

Připravujeme pro vás výběr zajímavých plánovaných a proběhlých (on-demand) online seminářů s analytiky. Neomezujte se ale jen na naše tipy – kompletní a vždy aktuální seznam naleznete na webu Gartner, kde si můžete vybrat podle oblasti, která vás zajímá. Webináře jsou v angličtině a přístup k nim je bezplatný.

Plánované webináře

Strategie pro maximalizaci vašich investic do Javy

Analytik: Mark Driver
Kdy: 6. května 2019, 17:00 CEST
Délka: 60 minut

Oracle nedávno oznámil zásadní změny v distribuci, licencování a podpoře jazyka Java – například končí veřejné záplaty pro Java 8 a ostré nasazování Java 11 podléhá omezením. Webinář si klade za cíl vysvětlit změny, vyjasnit zmatek a nabídnout tipy jak maximalizovat hodnotu vašich dosavadních investic do Javy.

Webinář na portále Gartner

DevOps trendy: Co, jak a proč

Analytik: Chris Little
Kdy: 21. května 2019, 16:00 CEST
Délka: 60 minut

K DevOps lze přistupovat mnoha způsoby a směry – jen některé ale vedou k úspěchu. Webinář nabídne přehled osvědčených inovačních postupů i tipy od klientů Gartner a dalších organizací jež jsou v oblasti DevOps na špici. Dozvíte se jak začít, vybrat potenciálně úspěšné DevOps iniciativy, jejich silné a slabé stránky, osvědčené postupy i možná úskalí.

Webinář na portále Gartner

Posun k produktovému řízení: odpovědi na vaše otázky

Analytik: Bill Swanton
Kdy: 22. května 2019, 16:00 CEST
Délka: 60 minut

Digitální byznys vyžaduje svižnost – agilitu IT lídrů a jejich týmů. To vede k probíhajícímu posunu od projektového řízení k řízení produktovému. Co přesně tento posun znamená a jak jej dosáhnout se pokusí zodpovědět Gartner expert na aplikační strategii Bill Swanton.

Webinář na portále Gartner

Nové postupy v oblasti datově řízených strategií

Analytik: Mike Rollins
Kdy: 13. května 2019, 16:00 CEST
Délka: 60 minut

Jak by měla vypadat moderní datově-analytická strategie je jednou z nejčastějších otázek, které analytici v oblasti D&A dostávají. Webinář nabídne přehled osvědčených postupů pro její vytvoření.

Webinář na portále Gartner

On-demand webináře (dostupné ihned)

Realita AI, datové vědy a strojového učení

Analytik: Peter Krensky, Austin Kronz
Kdy: On-demand
Délka: 60 minut

Otázky související s AI a strojovým učením se postupně posouvají od teoretických k praktickým: jak je reálně uplatnit, jak dlouhá je typická doba návratnosti a jak vyškolit potřebné specialisty. Na tyto i další se pokusí odpovědět dvojice analytiků Gartner.

Webinář na portále Gartner

 Tvorba inovačních partnerství napříč odvětvími: postupy a příklady

Analytička: Michelle Duerst
Kdy: On-demand
Délka: 60 minut

Firmy hledají nové cesty jak se na trhu odlišit a konkurence je stále ostřejší – jednou z cest jak se s těmito změnami vyrovnat je hledání nových partnerství napříč odvětvími. Webinář nabízí příklady z celého světa, jak tato inovační partnerství vyhledávat a řídit.

Webinář na portále Gartner