Kdy:
14. června 2018
Kde:
Hotel Paříž, U Obecního domu 1, Praha 1
Kdo:
CIO, IT ředitelé a vedoucí pracovníci zodpovědní za IT v sektoru energetiky a utilit
Jazyk:
Tato akce proběhne v angličtině.

Program

8:30 - 9:00
Registrace a káva
9:00 - 9:50
Can Internet of Energy Solve our 4D Energy Future Needs?

Zarko Sumic, viceprezident Gartner

V nadcházejících letech budou odvětví utilit ovlivňovat čtyři „D“ síly: decentralizace, dekarbonizace, digitalizace a demokratizace. Technologická inovace na okraji rozvodných sítí narušuje tradiční fungování celého sektoru utilit a nutí zákonodárce i vedení organizací zkoumat nové regulatorní rámce, jež by umožnily udržitelnější poskytování energií novými obchodními a provozními modely. Vzestup zákazníků-profesionálů (prosumers) vyžaduje nové provozní modely pro efektivnější integraci a orchestraci jimi vlastněných decentralizovaných zdrojů na energetickém trhu.

Nová energetická paradigmata, ať už jde o ta centralizovaná prostřednictvím sdílené ekonomiky a digitálních platforem, nebo decentralizovaná blockchainovými technologiemi, si vyžádají přístup k otevřené energetické infrastruktuře. Tato otevřená infrastruktura by měla bezpočtu účastníků umožnit zapojení se do obchodování s energiemi a vytvořit prostředí, připomínající cosi jako Internet energií (Internet of Energy, IoE). Na rozdíl od skutečného internetu, zprostředkovávajícího směnu nehmotného digitálního obsahu, musí být podpůrná infrastruktura IoE schopna přenášet elektrony a vyrovnávat se s kapacitními a teplotními limity. To si vyžádá pokročilé řídící mechanismy, jež zajistí funkční a technickou integritu otevřené energetické přenosové soustavy.

Přednáška bude zaměřena na 4D síly jež formují energetiku, prozkoumá provozní model IoE a poukáže na nezbytné technologie jako jsou digitální platformy a blockchain.

9:50 - 10:00
Otázky a odpovědi
10:00 - 10:15
Top 3 Initiatives that Gartner is Supporting in the Czech Energy and Utilities Sector

Miroslav Jeník, Senior Account Executive, KPC-Group

10:15 - 10:45
Přestávka na kávu
11:00 - 16:00
Osobní konzultace s analytikem

Osobní 30minutové konzultace s analytikem ke konkrétním otázkám. Nutná předchozí registrace (více informací v sekci Registrace).

Přednášející

Zarko Sumic

Zarko Sumic je viceprezidentem Gartner a respektovaným odborníkem s více než 40letou praxí v akademické sféře, v energetice a utilitách i na straně dodavatelů technologií. Svých zkušeností s řídícími pozicemi v IT i byznysu využívá při strategické, ale i provozní podpoře zákazníků společnosti Gartner v oblastech jako jsou nové obchodní modely při poskytování energie nebo vliv internetu věcí na konvergenci technologií v sektoru utilit a s tím související důsledky pro IT organizace a aplikační portfolia. Dr. Sumic je v Gartner vedoucím výzkumu inteligentních energetických sítí (Smart Grid), který pokrývá technologie a obchodní procesy s dopadem na modernizaci infrastruktury v utilitách, angažování zákazníků a backendové procesy jako například meter-to-cash.

5 hlavních témat, s nimiž zákazníkům pomáhám:

  • Jak se připravit a jak ve vlastní prospěch využít digitální transformaci sektoru utilit
  • Jak zorganizovat IT a strukturovat aplikační portfolia
  • Jak se pustit do projektu inteligentních energetických sítí
  • Jak se vypořádat s konvergencí informačních a provozních technologií (IT/OT)
  • Jak zvolit nejvhodnější technologie a služby pro potřeby byznysu v sektoru utilit

Registrace

Tato akce je určena pouze zvaným účastníkům. Máte-li zájem o registraci, napište prosím na . Potvrzení registrace vám pošleme ihned po jejím zpracování.

V rámci briefingu můžete využít jedinečnou možnost prodiskutovat s analytikem vaše konkrétní otázky. Obraťte se na nás pro více informací.

 

Místo konání akce

Hotel Paříž, U Obecního domu 1, Praha 1